Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău are loc o ședință a Consiliului Superior al Magistraturii.

Tot dimineața este anunțată o ședință a Consiliului Coordonator al Audiovizualului.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:06 0:00
Link direct

După amiază va avea loc o ședință a Comisiei Electorale Centrale.

Centrul Analitic Independent Expert-Grup, în parteneriat cu Academia de Studii Economice din Moldova, organizează o conferință cu titlul „Economia în centuri de siguranță – urmează un an electoral”.

Adunarea generală ONU va discuta o rezoluție privind militarizarea peninsulei Crimeea, anexată abuziv de Rusia în 2014, mai ales după incidental naval din noiembrie, din apropierea Strâmtorii Kerci.

La Bruxelles are loc reuniunea UE-Serbia la care vor fi analizate progresele făcute de Serbia în pregătirea aderării la Uniunea Europeană. Pînă acum au fost deschise 16 capitole din tratatul de aderare, două sunt deja închise provizoriu.

Iar 18 decembrie este Ziua Internațională a Migrației.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG