Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din actualitatea principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda internă a zilei, preluată de la MOLDPRES:

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale împreună cu UNICEF Moldova și Biroul Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova găzduiește Dialogul Național privind Combaterea violenței împotriva copiilor.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:03 0:00
Link direct


În satul Alexăndreni, raionul Sângerei, va avea loc ceremonia de închidere a Proiectului NATO privind distrugerea pesticidelor şi produselor chimice periculoase de pe teritoriul Republicii Moldova.

Centrul de Asistență Juridică pentru Persoane cu Dizabilități organizează o conferința de presă cu tema: „Discriminarea copiilor cu dizabilități în acces la învățământ gimnazial obligatoriu”.

O nouă ediţie a festivalului “Ştefan cel Mare şi Sfânt” va avea loc la Chişinău, în perioada 28 iunie-2 iulie curent.

Din agenda internațională a zilei:

Liderii UE se adună la un summit consacrat problemelor migrației, securității și apărării, ca și unor chestiuni financiare.

Prințul William al Marii Britanii își continuă vizita în Israel, cu o oprire la mormântul din Ierusalim al străbunicii sale, Prințesa Alice de Battenberg și Grecia.

Ministrul american al apărării, Jim Mattis, își continuă turneul asiatic consacrat problemei nord-coreene, plecând de la Beijing spre Seul și Tokio.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG