Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Câteva repere din agenda zilei prezentată de agenția IPN:

La Chișinău, președintele Igor Dodon conduce o serie de manifestări la 77 de ani de la invadarea Uniunii Sovietice de către Germania nazistă.

Premierul Pavel Filip călătorește la Fălești în cadrul unui program de vizite al executivului în raioane anunțat recent de Partidul Democrat de guvernământ.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:43 0:00
Link direct

În satul Zagarancea din raionul Ungheni are loc ceremonia de evacuare a pesticidelor din depozitul central din localitate.

Partidul Politic Șor organizează o conferință de presă la Chișinău despre colaborarea formațiunii cu o alianță de partide eurosceptice din Uniunea Europeană.

Câteva repere din agenda internațională prezentată de agenția Reuters:

La Moscova, președintele Vladimir Putin se întâlnește cu omologul său sud-coreean, Moon Jae-in, aflat într-o vizită de trei zile.

Estonia marchează un centenar de existență prin manifestări solemne în orașul Tartu, la care participă mai mulți șefi de state, inclusiv președinții celorlalte state baltice, președinții Georgiei, Poloniei, Finlandei și ai altor țări.

Cancelara Germaniei Angela Merkel se află în vizită în Liban, pentru a se întâlnit, la Beirut, cu premierul Saad al-Hariri și alți oficiali libanezi.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, vizitează Viena și Budapesta pentru examinarea divergențelor în chestiunea cotelor de imigranți.

La Luxembourg are loc reuniunea miniștrilor economiei și finanțelor din Uniunea Europeană.

Uniunea Europeană lansează măsuri de răspuns după introducerea tarifelor comerciale de către Statele Unite.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG