Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Principalele evenimente din agenda zilei.

Câteva repere din agenda zilei prezentată de Moldpres:

Curtea Constituțională va examina sesizarea președintelui Igor Dodon împotriva modificărilor aduse Codului audiovizualului, care au afectat retransmisiunile din Rusia.

Curtea Constituțională mai examinează și sesizarea deputaților liberali care spun că obligativitatea folosirii limbii ruse în actele publice contravine legii fundamentale.

Banca Națională organizează ziua ușilor deschise cu ocazia zilei profesionale a angajaților din sectorul bancar.

Iată și câteva repere ale agendei internaționale selectate de agenția Reuters:

La Bruxelles, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se întâlnește cu Milo Dukanovic, prim-ministrul celei mai proaspete membre, Muntenegru.

La Berlin, cancelarul german Angela Merkel și premierul israelian Benjamin Netanyahu susțin o conferință de presă comună după convorbiri pe tema relațiilor dintre Israel și Iran.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu vizitează Parisul pentru discuții cu președintele francez Emmanuel Macron.

La Washington, ministrul de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, se întâlnește cu secretarul de stat american Mike Pompeo.

La Viena începe ședința de cinci zile al conducerii agenției ONU pentru energia atomică.

La Luxembourg, are loc întâlnirea miniștrilor europeni ai justiției și afacerilor interne.

La Johannesburg, are loc o întâlnire a miniștrilor de externe din organizația economiilor emergente, BRICS, în pregătirea unui summit de la sfârșitul lunii.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG