Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei in Moldova:

Ședință a Curții de Conturi de examinare a Raportului auditului financiar al Raportului Guvernului privind executarea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală în anul bugetar încheiat 2017

Ambasada SUA anunță aniversarea a 25 de ani de la primii voluntari americani din Corpul păcii care au venit in Moldova. În cadrul acestui program peste 1500 de cetățeni americani au activat in comunitățile din Moldova în calitate de voluntari. Vor fi sărbătoriți 25 de ani de activitate pe parcursul cărora Corpul Păcii a promovat dezvoltarea, și a susținut prietenia dintre cetatenii ambelor țări. Evenimentul va mai include prezentarea unui film documentar despre Corpul Păcii în Moldova.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:56 0:00
Link direct

De astazi intra în vigoare una din cele mai mari schimbări în modul cum sunt colectate și folosite datele persoanele ale cetățenilor din Uniunea Europeană. Noutatea acestui Regulament General privind Protecția Datelor, prescurtat GDPR, este că extinde semnificativ drepturile utilizatorilor de Internet, de la dreptul de a interzice utilizarea datelor personale la a cere mereu socoteală companiilor de modul cum folosesc aceste date.

GDPR sau Regulamentul General privind Protectia Datelor a înlocuiește o lege veche din 1995, Directiva pentru Protejarea Datelor care stabilea standarde minime de protecție și nu-I lăsa utilizatorului decât o opțiune sigură de a-și proteja datele: izolarea de Internet. Noul regulament se referă la cetățenii UE, dar efectele sale, logic, sunt globale pentru că nu există mașină de căutare sau firmă pe Internet care să nu aibă în baza sa de date si datele unor cetățeni europeni.

La Varșovia are loc ședința Adunarii Parlamentare a NATO, ce se va desfășura pină luni.

Astazi este Ziua Internaționala a Copiilor Dispăruți…

XS
SM
MD
LG