Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei de la Chisinau:

Fundația Roma Awarneness anunță o conferință de presă pe tema creșterii rolului femeilor rome în propria comunitate.

Curtea Constituțională examinează constituționalitatea prevederilor din Codul Penal referitoare la pedepse mai dure pentru confecționarea, deținerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale false de importanță deosebită.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:58 0:00
Link direct

La guvern este anunțat un briefing de presă despre rezultatele consultărilor publice privind necesitatea introducerii uniformei școlare în Moldova.

Este asteptat si un nou sondaj realizat de Institutul pentru Politici Publici, in aceasta saptamina inainte de alegerile locale din Chisinau si Balti, care vor avea loc pe 20 mai.

Pe plan international:

Ministrul iranian de externe Mohammad Javad Zarif se află la Beijing, pentru a discuta cu oficialitățile Chinei comuniste despre situatia creata dupa anuntul președintelui american Donald Trump de retragere a Statelor Unite din acordul nuclear cu Iranul din 2015. Șeful diplomatiei Teheranului va merge în acest turneu, început ieri la Moscova si la Bruxelles. Celelalte semnatare ale acordului din 2015 – Marea Britanie, Franta, Germania, Rusia si China – au anuntat că vor ramine în continuare în acord si il vor respecta.

Ministerul american al finantelor Steven Mnuchin se afla in Israel, la ceremoniile legate de mutarea ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim.

La New York, la ONU începe astazi o Conferinta internaționala pe tema dezarmarii nucleare.

XS
SM
MD
LG