Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Câteva repere din agenda zilei prezentată de agenția Moldpres:

La Chișinău, are loc ședința plenară a Parlamentului, urmând a fi audiat între altele un raport de activitate al guvernului, din 2016 – până astăzi, prezentat de premierul Pavel Filip.

Un grup de lucru pentru modificarea legislației mass-media este convocat într-o ședință prezidată de spicherul Andrian Candu.

Președintele Igor Dodon a convocat o conferință de presă pentru a trage un semnal de alarmă față de ceea ce consideră un pericol pentru agricultorii moldoveni venind din partea noului catalog al Uniunii Europene pentru varietățile de plante.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:54 0:00
Link direct

La Chișinău se va desfășura o reuniune de experți despre investițiile în medicină, organizată de Uniunea Instituțiilor Medico-Sanitare Private în parteneriat cu Consiliul Economic pe lângă Primul ministru.

Comisia Electorală Centrală va înmâna pasagerilor care pleacă cu trenul de la Chișinău la Moscova și București pliante informative privind noul sistem electoral mixt, în cadrul unei campanii de informare mai ample.

La Chișinău, are loc o Adunarea generală a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova.

Comunitatea WatchDog.MD lansează un studiu despre echidistanța televiziunilor în campania pentru alegerile locale anticipate din 20 mai.

Repere din agenda internațională prezentată de agenția Reuters:

Premierul chinez Li Keqiang își încheie o vizită de stat de două zile în Japonia.

Președintele Cehiei, Milos Zeman, își încheie o vizită de două zile la Varșovia.

Președintele Sloveniei, Borut Pahor, vizitează Ucraina.

La Havana, președintele cubanez Miguel Diaz Canel se întâlnește cu liderul palestinian Mahmoud Abbas.

La Lisabona are loc finala concursului de cântece, Eurovision 2018.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG