Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău are loc ședința Consiliului Coordonator al Audiovizualului și, separat, a CEC.

IDIS viitorul prezintă raportul de monitorizare „Situația democrației locale și gradul de implementare a documentelor de politici în domeniul descentralizării din Republica Moldova”.

La sediul agenției IPN, tot din capitală, are loc conferință de presă organizată de Alianța ONG-lor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei cu tema „Lansarea celei de-a V-a ediții a Săptămânii Globale de Acțiune pentru Educație.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:59 0:00
Link direct

La Palatul Republicii din capitală este programată „lecția deschisă” susținută de președintele „Sberbank” din Federația Rusă, Gherman Gref, la tema „Tendințe tehnologice și factori ai dezvoltării accelerate”.

Din agenda internațională a zilei, prezentată de Reuters:

La Washington începe a doua zi a summitului de trei zile al președinților Donald Trump, al Statelor Unite, și Franței, Emmanuel Macron.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, vizitează țările din vestul Balcanilor, candidate și aspirante la admiterea în UE.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov își încheie o vizită de două zile în China.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG