Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău are loc o ședință a Parlamentului în cursul dimineții.

Organizatia Promo-LEX va oferi detalii despre cazul Cosovan, care dezvăluie mai multe probleme grave existente de foarte mult timp, atât în sistemul judiciar, cât și în sistemul de penitenciare moldovenesc.

Este anunțată și o vizită de monitorizare la punctul de trecere a frontierei de stat de la Palanca, administrat în comun de autoritățile din Republica Moldova și Ucraina și construit din temelie cu ajutorul Uniunii Europene.

Agenda zilei
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:38 0:00
Link direct

Pe plan cultural, la Chisinau continuă Salonul internațional de carte pentru copii și Zilele filmului american.

Pe plan international:

La Moscova au loc convorbiri pe tema razboiului din Siria, între emisarul ONU, Staffan de Mistura, și ministrul rus de externe Serghei Lavrov. Convorbirile au loc într-un climat de mare tensiune între Rusia si Occident pe tema siriană, după ce Occidentul a acuzat regimul de la Moscova că, împreună cu cel de la Damasc, ar fi folosit arme chimice în Douma, lîngă capitală. Moscova, și prin vocea lui Lavrov a negat acuzația, vorbind despre „o înscenare” și acuzînd Occidentul că a lansat atacuri sîmbata trecută împotriva unor ținte militare siriene,încălcînd legislația internațională și fără a aștepta concluzia expertilor de la Organizatia pentru Interzicerea Armelor Chimicecare se află în Siria.

La Berlin, cancelara Angela Merkel îl are ca oaspete astazi pe premierul indian Narenda Modi.

Arabia Saudita gazduiește reuniunea țărilor OPEC si non-OPEC.

La Washington se anunță din nou un protest al studenților si profesorilor, împotriva violenței armate, la 19 ani de la masacrul de la liceul din Columbine, soldat cu 15 morți, printre care și atacatorii…

XS
SM
MD
LG