Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente ale zilei.

Din agenda internă a zilei, prezentată de agenția IPN: Uniunea Națională a Veteranilor de Război va ține o conferință de presă în capitală despre ceea ce numește „Presiunile fără precedent ale comandantului suprem asupra forțelor armate”. Asociaţia Presei Independente (API) în parteneriat cu Programul ONU „Femeile în Politică” organizează atelierul internațional „Mesajul care face diferența”. Experiența Suediei în promovarea egalității de gen în media și fotografie. Se întrunesc în ședințe tot în capitală CMC și CEC.

Iată câteva repere ale agendei internaționale: la sediul ONU din New York se întrunește a 72-a Adunare Generală ONU. Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, vizitează Praga. Președintele Statelor Unite, Donald Trump, îl va primi în vizită la Casa Albă pe premierul din Malaiezia, Najib Razak. Ministrul de externe Premierul Libanului, Saad Hariri, își continuă vizita de lucru în Rusia. Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, își încheie vizita de două zile în Argentina.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG