Linkuri accesibilitate

Parlamentul European a votat Raportul „Moisă”... (VIDEO)


...pentru acordarea unui pachet de asistență macro-financiară în valoare de 100 milioane de euro Republicii Moldova.

Pachetul cuprinde 60 de milioane euro împrumut și 40 de milioane euro ajutor nerambursabil, se spune într-un comunicat de presă al europarlamentarului Sorin Moisă.

Dacă toate condițiile atașate programului vor fi îndeplinite, se spune în comunicatul citat, banii vor fi transferați Republicii Moldova în trei tranșe, în 2017 și 2018.

Plata fiecărei tranșe va fi condiționată de îndeplinirea de către Republica Moldova a unui riguros program de reforme, și întregul program depinde de respectarea a două pre-condiții: una legată de democrație și statul de drept, cealaltă de punerea cu succes în practică a unui acord, aflat deja în derulare, cu Fondul Monetar Internațional.

Cu Sorin Moisă despre Raportul „Moisa”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:09:06 0:00

O declarație comună a Parlamentului European, Consiliului și Comisiei, anexată Deciziei adoptate marți cere Comisiei Europene și Serviciului European de Acțiune Externă, să monitorizeze cu cea mai mare atenție, atunci când evaluează respectarea pre-condiției privitoare la democrație și statul de drept, modalitatea în care autoritățile de la Chișinău vor aplica recomandările recente ale Comisiei de la Veneția privind modificarea sistemului electoral. (LȘ)

Previous Next

XS
SM
MD
LG