Linkuri accesibilitate

Armata rusă a lansat un atac combinat asupra Ucrainei: depozite de cereale au luat foc, sunt și răniți 


Incendiu izbucnit din cauza unui atac cu drone în Uman, Ucraina, 1 octombrie 2023
Incendiu izbucnit din cauza unui atac cu drone în Uman, Ucraina, 1 octombrie 2023

În noaptea de 1 octombrie, armata rusă a lansat o lovitură combinată pe teritoriul Ucrainei: au fost folosite rachete și drone kamikaze, informează autoritățile ucrainene. În unele orașe au avut loc explozii și incendii cu victime.

Trupele ruse au aruncat zece bombe aeriene asupra regiunii Herson, în noaptea de 1 octombrie. Reprezentantul administrației militare regionale, Alexander Tolokonnikov, a declarat că patru persoane au fost rănite, dintre care una se află sub dărâmături.

În total, 166 de bombe aeriene au fost aruncate asupra regiunii în ultima săptămână. Tolokonnikov a remarcat că, din cauza frecvenței tot mai mari a atacurilor aeriene în regiune, consecințele sunt foarte mari. O bombă aeriană în cădere face un crater cu un diametru de 30-40 de metri, iar valul de explozie dăunează pe o rază de un kilometru.

Cel puțin patru explozii au avut loc la Harkov, a declarat primarul Igor Terekhov. Alte două s-au produs în Zaporojie, sub foc fiind și regiunea Donețk.

Depozite atacate în noaptea de 1 octombrie, Uman, Ucraina
Depozite atacate în noaptea de 1 octombrie, Uman, Ucraina

În urma atacului, infrastructura industrială din Uman, regiunea Cherkasy, a fost lovită, iar un incendiu de amploare a izbucnit în depozitele de cereale, a declarat șeful regiunii Cherkasy, Igor Taburets. El a menționat că, în urma incendiului, o persoană rănită a fost transportată la spital.

De asemenea, se știe că dronele au zburat și spre regiunile Odesa și Nikolaev. Au avut loc explozii chiar în Odesa.

În total, trupele ruse au lansat opt rachete și 99 de lovituri aeriene asupra Ucrainei pe timp de noapte și au efectuat 45 de atacuri cu sisteme de lansare multiplă de rachete - atât asupra pozițiilor Forțelor Armate ucrainene, cât și asupra țintelor civile, potrivit raportului de duminică dimineață al Statului Major din Ucraina. În plus, rușii au folosit aproximativ 40 de drone dintre care 30 au fost doborâte de forțele de apărare aeriană ucrainene.

După cum a spus anterior Sergey Bratchuk, purtătorul de cuvânt al Armatei ucrainene de voluntari „Sud”, în timpul atacului din această noapte, armata rusă a folosit activ ținte false pentru a epuiza și a căuta goluri în sistemul ucrainean de apărare aeriană.

Producătorii ucraineni de UAV-uri, în cursa pentru „drone inteligente”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:08 0:00

Rusia bombardează Ucraina în fiecare zi. Ministerul rus al Apărării susține că atacă doar ținte militare. Moscova neagă că a bombardat clădirile rezidențiale și infrastructura civilă.

Rusia, în schimb, spune că în această noapte a doborât șase drone ucrainene în două regiuni din vestul și sudul țării. Nu au fost raportate victime și nu este clar dacă există pagube la sol. Ucraina, care rareori revendică astfel de atacuri pe teritoriul Rusiei, nu a publicat comentarii.

XS
SM
MD
LG