Linkuri accesibilitate

Am călcat într-o gaură din trotuar şi am căzut…


Pesemne gropile s-au supărat pe mine şi m-au pedepsit.

Chestia asta trebuia să mi se întîmple mie, fireşte. Nu eu sunt cel care ani de zile scrie despre crăpăturile şi gropile din trotuarele moldoveneşti? Păi, pesemne gropile s-au supărat pe mine şi m-au pedepsit.

Mergeam ziua în amiaza mare, cu nişte sacoşe, pe un trotuar din Chişinău. De obicei, sunt foarte atent. Ştiu unde trăiesc. Ştiu cît de proaste sunt trotuarele autohtone. Dar probabil şi omul cel mai vigilent are clipe de neatenţie. Am călcat într-o groapă din asfalt, am căzut rău de tot, căci acum mă dor genunchii, maxilarul şi capul. Şi ar trebui să consult medicii. O fracţiune de secundă nu am fost atent şi gata! Am căzut ca un copil.

Vreau să zic iată ce. Eu am călcat aşa cum se calcă cînd trotuarul e normal. Am călcat ca şi cum nu exista nici o denivelare. Dar denivelarea exista şi am păţit-o. Îmi dau seama că într-o ţară ca RM pentru aşa ceva nimeni nu poartă nici o răspundere. Eşti chior şi nu vezi groapa? Vina e a ta. Păi, ce treabă au cinovnicii cu chestia asta? Nici una!

Sunt denivelări în trotuare? Ocoleşte-le. Cinovnicii şi drumarii nu au nici o legătură cu suferinţa ta, dacă te împiedici din cauza denivelării. Mă gîndesc că numai atunci cînd un mare cinovnic se va împiedica el din cauza crăpăturilor, numai atunci cînd se va lovi el cu capul de asfalt, am putea spera că situaţia se va modifica. Pînă atunci, fiecare se salvează cum poate!

XS
SM
MD
LG