Linkuri accesibilitate

Al doilea tur al alegerilor anticipate de primar la Chișinău (VIDEO)


Afișe electorarle, Chișinău, 3 iunie 2018
Afișe electorarle, Chișinău, 3 iunie 2018

Prezența la vot la ora 11.00: 10% dintre alegători.

Reprezentantul Partidului Socialiștilor Ion Ceban și liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase, susținut de mai multe partide pro-europene de opoziție se confruntă în ntutul doi al scrutinului.

Cei mai activi sunt locuitorii sectorului Botanica – 3,32%.

Se pare că cei mai activi alegători pînă șa această oră au fost persoanele trecute de vârsta de 56 de ani, peste 6 la dintre acestea au votat deja până la 9.00.

În suburbii, în primele două ore au votat 2,71 din alegători.

Consiliul electoral de circumscripţie electorală Chişinău a spus că toate birourile electorale ale secțiilor de votare au fost deschise fără incidente.

Vasile Botnaru a luat pulsul străzii la primele ore ale dimineții turului doi:

În municipiul Chișinău sunt așteptați la urnele de vot 632.169 de alegători.

Promo-Lex a prezentat primele constatări ale misiunii de observatori ai alegerilor locale din municipiul Chişinău:

Puteţi citi mai multe despre concurenţi pe pagina electorală specială a Europei Libere şi puteți să urmăriţi pagina noastră de Facebook, unde vom posta ştiri, reportaje (radio şi video), interviuri. Vom avea poze, infografice, transmisiuni în direct.

Secțiile de votare vor fi deschise până la ora 21.00 şi sunt aşteptaţi peste 600.000 de alegători (au fost tipărite 634.547 de buletine, inclusiv 408.080 în limba română).

În turul doi nu există o rată de participare obligatorie pentru validare. Este declarat ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi.

În primul tur de scrutin, din 20 mai, la Chișinău au votat peste 225.000 de alegători, rata de participare fiind de 35,53%.

XS
SM
MD
LG