Linkuri accesibilitate

Ajutoare pentru bătrînii cu pensii mici! Cine le dă?


Problema cea mare e că, în ciuda acestor ajutoare, viaţa oamenilor vîrstnici rămîne dificilă.

Suntem bombardaţi din ce în ce mai aprig cu promisiuni, ajutoare, ieftiniri, prime, cadouri, perspective. Pînă la alegeri bombardamentele acestea nu vor mai înceta. Acum bucuraţi-vă de viaţă, stimaţi concetăţeni! Acum conducătorii ne dau, ne ajută, muncesc zi şi noapte pentru binele nostru! Acum să ne bucurăm, căci după alegeri bombardamentele astea ar putea să dispară subit.

Ajutoare pentru bătrînii cu pensii mici! Cine le dă?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:22 0:00
Link direct

Noile bombe aruncate în mase de pe piscurile înzăpezite ale puterii sunt acestea. Vlad Plahotniuc a declarat că oamenii vîrstnici cu o pensie mai mică de 2 mii de lei vor primi, în decembrie, un ajutor de sărbători de 600 de lei. Apoi Vlad Plahotniuc a declarat că toţi lucrătorii din instituţiile bugetare vor primi în continuare prime de sărbători. E un motiv să ne bucurăm? Este, dar să nu ne bucurăm prea tare.

Iată, aflăm din mass-media marelui coordonator că „Partidul Democrat îşi propune să vină cu asemenea ajutoare de sărbători în fiecare an”. Mă întreb dacă nu cumva se creează un soi de confuzie aici. Se pare că banii pentru ajutoare sunt luaţi din bugetul de stat, nu? Nu sunt banii Fundaţiei lui Plahotniuc. Şi atunci de ce numai PD „îşi propune să vină cu ajutoare”? Sau totuşi e vorba de banii Partidului Democrat? Păi, ar trebui să ni se spună răspicat că aceşti bani sunt ai PD-ului. Dar primele pentru lucrătorii din instituţiile bugetare tot din banii PD-ului se fac?

Fireşte, PD-ul fiind la putere are meritul de a direcţiona nişte bani spre oameni. Dar asta ar face-o pesemne orice partid conducător în ajunul alegerilor.

Problema cea mare e că, în ciuda acestor ajutoare, viaţa oamenilor vîrstnici rămîne dificilă. Dacă ar avea toţi oamenii vîrstnici pensiile solide ale judecătorilor, am fi putut să ne bucurăm cu adevărat. Aşa însă rămînem rezervaţi. Aşteptăm alte bombardamente pînă-n februarie…

XS
SM
MD
LG