Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Comisia Electorală Centrală va decide astăzi data când vor fi organizate alegerile locale în Chişinău şi Bălţi. Cel mai probabil, CEC va decide că ele vor avea loc pe 20 mai, atunci când urmează să fie organizate scrutine noi în alte cinci localităţi.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:15 0:00
Link direct




Totodată, CEC urmează să aprobe bugetul pentru alegerile de primar din Chişinău şi Bălţi.

Reprezentantul președinției italiene OSCE pentru Transnistria, Franco Frattini, este așteptat luna aceasta la Chișinău.

Ministrul justiției Alexandru Tănase și-a anunțat duminică intenția de a demisiona pentru că încrederea publicului în integritatea sa ar putea fi subminată, ceea ce nu i-ar mai permite să facă reformele dorite în justiție. După ce Tănase a făcut anunțul pe Facebook, este așteptată acum, demisia oficială.

Coordonatoarea politicii externe europene Federica Mogherini se află la Kiev după ce vineri, Comisia Europeană a propus acordarea unui ajutor financiar suplimentar de un miliard de euro Ucrainei, a cărui deblocare va fi condiţionată însă de progrese în procesul de reformă. Sâmbătă, pe de altă parte, NATO a oferit Ucrainei statut de țară „aspirantă” la aderare.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG