Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Evenimente interne anunțate în agenda prezentată de agenția de presă IPN:

Nou constituita Convenție Euro-Unionistă își prezintă obiectivele electorale.

Veteranii de război vor face declarații legate de situația din Ucraina.

Comisiile parlamentare se convoacă în ședințe – și tot astăzi are loc o ședință de guvern.

Are loc cea de-a 31-a reuniune a Consiliului Consultativ (ABM) al Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM).

Christian Danielsson, directorul general al Comisiei europene pentru politica europeană de vecinătate, are programată pentru o întrevedere cu președintele Parlamentului, Adrian Candu. La fel, el va ține un discurs la Academia de Studii Economice din Moldova tinerilor pentru a le aminti despre angajamentele UE de a investi în competențele tinerilor

Din actualitatea internațională:

Își încheie vizita în Germania vicepreședintele Chinei, Liu He, în vreme ce președintele chinez Xi Jingping vizitează Senatul Spaniei, la Madrid.

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, merge în Elveția la o întâlnire de lucru cu omologul său elvețian Ignazio Cassis.

Tot în Elveția, la Geneva, se încheie un forum despre afaceri și drepturile omului sub egida ONU.

Președintele Cehiei, Milos Zeman, își continuă vizia în Israel.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG