Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău este așteptată să vină o nouă misiune de monitorizare a Fondului Monetar Internațional, care se va afla în Moldova până pe 20 septembrie.

Comisia juridică a Parlamentului discută baza pe care alegerile din Chișinău, câștigate de proeuropeanul Andrei Năstase au fost invalidate.

Tot la Parlament, comisia protecție socială, sănătate și familie se întrunește în ședință pentru a examina evaluarea ex-post de impact a Legii privind protecția specială a copiilor aflați în situație de risc și a copiilor separați de părinți.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în comun cu Agenția de Intervenții și Plăți în Agricultură, invită la o conferință de presă despre derularea programului de subvenționare în avans a tinerilor și femeilor fermieri

În raionul Ungheni va avea loc un tur de presă unde vor fi prezentați tineri care învață să facă antreprenoriat, robotică sau să utilizeze un printer 3D, grație proiectelor implementate cu suportul Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Ambasada României în Republica Moldova inaugurează încă o grădiniţă, cea din satul Sipoteni, Călărași.

Din agenda internațională:

Să notăm vizita de o zi pe care o face în Rusia secretarul american al energiei Rick Perry, iar asistentul secretarului de stat american Wess Mitchel se află astăzi în Macedonia, la Skopje.

Premierul Macedoniei va fi astăzi la Strasbourg, unde se va adresa Parlamentului European.

Diplomaţii europeni vor discuta pentru prima dată despre posibilitatea liberalizării regimului de vize cu Kosovo.

Emisarul special al Statelor Unite pentru Ucraina, Kurt Volker, începe astăzi și până la sfârșitul săptămânii o vizită în Ucraina.

La Moscova se va afla azi și mâine și ministrul de externe al Indiei, Sushma Swaraj.

XS
SM
MD
LG