Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei

Din agenda din Moldova, să notăm conferinţa de presă comună a comandantului Armatei Naționale, generalul Igor Cutie, și a locțiitorului șef al statului major al Direcției parteneriate militare din cadrul Comandamentului Suprem al Forțelor Aliate din Europa, general-maiorul Odd Egil Pedersen.

După amiază, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în comun cu Agenția Națională de Sănătate Publică, organizează un club de presă, în cadrul căruia se va discuta despre rujeolă, vaccinare, siguranța vaccinurilor și prevenirea maladiilor ce pot fi prevenite prin vaccinare.

Pe plan internațional:

În Rusia este Ziua națională a drapelului.

Se împlinește un an de când regizorul de teatru și de film Kiril Serebrenikov, critic al regimului de la Moscova, se află în arest la domiciliu sub acuzația de deturnare de fonduri și fraudă, o acuzație pe care o neagă, spunând că este vorba de o motivație politică.

Astăzi intră în vigoare noile sancțiuni impuse Rusiei de către Statele Unite, ca urmare a politicii Rusiei în Ucraina, anexarea Crimeii și implicarea în cazul fostului agent secret rus Serghei Skripal, otrăvit cu gaz neurotoxic în Marea Britanie, dar care a supraviețuit atacului.

Preşedintele Finlandei se va afla astăzi la Soci, în Rusia, pentru convorbiri cu omologul său de la Kremlin, Vladimir Putin.

La Washington, își continuă vizita noul șef al diplomației britanice, Jeremy Hunt, având pe agendă întrevederi cu secretarul de stat Mike Pompeo. Jeremy Hunt a cerut ieri Uniunii Europene să urmeze exemplul Statelor Unite și să impună noi sancțiuni Rusiei, spunând că o lipsa de unitate europeană ar pune în pericol și credibilitatea Alianței Nord-Atlantice.

XS
SM
MD
LG