Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei

Puține evenimente plănuite pentru astăzi în Republica Moldova din cauza vacanțelor, dar există cel puțin unul anunțat în prealabil:

Înainte de Ziua Globală a Curățeniei marcată pe 15 septembrie, un grup de inițiativă anunță de astăzi, la o conferință de presă, lansarea unei campanii de pregătiri cu genericul: „Curățenie în toată țara, într-o singură zi. Alătură-te Zilei Globale a Curățeniei”.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi își încheie o vizită de aproape o săptămână în India.

Iată și câteva repere ale agendei internaționale prezentate de agenția Reuters:

Premierul indian Narendra Modi conduce festivitățile de marcare a 72 de ani de independență a Indiei.

La Riga, se află în vizită secretarul de stat al ministerului de externe britanic Jeremy Hunt pentru convorbiri cu ministrul de externe leton Edgars Rinkevics.

Cancelara germană Angela Merkel îl primește în vizită la Berlin pe președintele Nigeriei, Mahamadou Issoufou

Japonia marchează 73 de ani de la capitularea sa în Cel de-al Doilea Război Mondial.

Liechtensteinul celebrează 212 ani de independență.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG