Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei

La Chișinău, va fi lansată Inițiativa Civică „Pentru un Parlament Curat 2018”, care își propune să monitorizeze candidații pentru funcția de deputat, în baza unor criterii şi indicatori de integritate. Evenimentul este organizat de Asociația pentru Democraţie Participativă „ADEPT”, Asociaţia Presei Independente (API), Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei şi Centrul de Investigaţii Jurnalistice.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului se va reuni în ședință, Pe agendă - rezultatele monitorizării unor radiodifuzori și respectarea condițiilor pentru autorizațiile de retransmisie.

Din actualitatea internațională:

Donald Trump se află în Marea Britanie într-o primă vizită în calitate de președinte al Statelor Unite. El va avea întrevederi cu premierul Theresa May și cu regina Elisabeta a II-a. Premierul britanic va discuta cu Trump perspectiva relațiilor comerciale bilaterale, mai ales după Brexit, și în general relația „specială” de colaborare dintre cele două țări, care s-a stabilit din timpul celui de al Doilea Război Mondial. Londra speră să semneze un acord comercial cu Statele Unite după ieșirea din Uniunea Europeană.

La Moscova, președintele rus Vladimir Putin se va întâlni cu președintele autorității palestiniene Mahmoud Abbas.

La Odesa începe Festivalul Internațional de Film, care va dura până pe 21 iulie.

XS
SM
MD
LG