Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Câteva repere din agenda zilei prezentată de agenția Moldpres:

La Chișinău, au loc ședințele mai multor comisii parlamentare permanente, inclusiv a celei pentru drepturile omului și relații interetnice, care va examina cum funcționează Legea cu privire la asigurarea egalității și Legea despre Consiliului anti-discriminare.

Mai are loc și ședința Biroului permanent al Parlamentului.

Premierul Pavel Filip întreprinde o vizită la Comrat pentru a vedea construcția unei noi fabrici de accesorii auto în rezultatul celei mai mari investiții străine din autonomia găgăuză.

La Roma, se încheie o nouă rundă de negocieri 5+2 în problema transnistreană, care este găzduită de președinția italiană a OSCE și care va fi urmată de o conferință de presă a participanților.

Iată și câteva repere ale agendei internaționale:

Președintele rus Vladimir Putin îl primește la Moscova pe premierul Bulgariei Boiko Borisov.

Cancelara germană Angela Merkel începe o vizită de două zile în Portugalia, unde se va întâlni între alții cu premierul Antonio Costa.

Președintele Armeniei, Armen Sargsyan, și premierul armean Nikol Pashinyan încep o vizită de două zile în Georgia.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, participă, la Paris, la consiliul ministerial al OECD unde va rosti un discurs despre reformarea multilateralismului.

Primul ministru al Albaniei, Edi Rama, călătorește la Viena, unde se va întâlni cu cancelarul austriac Sebastian Kurz.

În Canada, are loc o întâlnire a miniștrilor de finanțe și dezvoltare din G7 consacrată investițiilor în creștere economică echitabilă.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG