Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei

Câteva repere din agenda zilei prezentată de agenția Moldpres:

La Chișinău, au loc ședințele mai multor comisii parlamentare, inclusiv a comisiei pentru mass-media care va audia un raport despre cheltuielile Consiliului Coordonator al Audiovizualului în anul 2017, și a comisiei pentru agricultură, care organizează audieri publice privind situația în sectorul vitivinicol.

Se va convoca și Biroul permanent al Parlamentului pentru stabilirea agendei următoarelor ședințe plenare.

Are loc ședința Guvernului prezidată de premierul Pavel Filip. Pe agendă, între alte chestiuni - aprobarea controlului comun moldo-ucrainean în mai multe puncte de frontieră.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale organizează la Chișinău un Târg al locurilor de muncă pentru Tineret, ediția a VIII-a și un forum despre piața muncii.

Iată și câteva repere ale agendei internaționale prezentate de agenția Reuters:

Comisarul european pentru politica vecinătății și negocieri de extindere, Johannes Hahn, își încheie o vizită în Ucraina.

La Kiev, se mai află în vizită președinta Estoniei, Kersti Kaljulaid.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, se află în vizită la Beijing.

Ministrul de externe al Chinei, Wang Yi, se află la Washington pentru convorbiri cu noul secretar de stat american Mike Pompeo.

Pompeo se mai întâlnește la Washington cu omologul său din Germania, Heiko Maas, și cel din Japonia, Taro Kono.

La Londra, miniștrii britanici pentru Brexit, Steve Baker și Suella Braverman, sunt audiați în Parlament despre progresul negocierilor de despărțire de Uniunea Europeană.

La Bruxelles, are loc o ședință a Consiliului Spațiului Economic European.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG