Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Valeriu Munteanu, candidatul Partidului Liberal, își înregistrează oficial candidatura pentru primăria generală a Chișinăului.

Specialiștii Centrului de Sănătate Publică și studenți Centrului de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo” organizează un flashmob cu ocazia Zilei Internaționale a Sănătății

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani este așteptată să pronunțe sentința în procesul intentat fostului deputat Chiril Lucinschi, acuzat de spălare de bani și falsul în declarații. Lucinschi continuă să se afle în arest la domiciliu.

Centrul de Cercetări Sociologice din Moldova prezintă „Rezultatele sondajului de opinie: Vectorii externi și opțiunile de dezvoltare pentru Moldova”.

Din actualitatea internațională:

Rusia, Turcia și Iranul se reunesc într-un nou summit, la Ankara, pentru a discuta viitorul Siriei. La Moscova, pe de altă parte, este așteptat ministrul de externe chinez pentru o vizită de două zile. Iar pe 4 aprilie este marcată ziua internațională dedicată pericolului reprezentat de mine, mai ales în foste zone de război.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG