Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei la Chișinău să notăm audierile publice organizate de Comisia pentru drepturile omului și relații interetnice pe tema drepturilor pacientului.

Comisia agricultură și industrie alimentară va audia reprezentanții ANSA cu privire la calitatea laptelui și a produselor lactate autohtone și de import.

Va fi prezentată astăzi Strategia Europeană Comună de Cooperare pentru Dezvoltare, prezentare la care va participa și premierul Pavel Filip.

La ora 15.00, va avea loc o ședință de guvern.

În cadrul Festivalului „Zilele Creangă”, la Chişinău se desfăşoară un Maraton artistic „Gala personajelor crengiene”, cu participarea elevilor și profesorilor de la mai multe licee din Chișinău și Concursul povestitorilor: „Hai mai bine despre copilărie să vorbim”, ediția a II-a, la care participă elevi din clasele a III-IX-a.

Din agenda internațională:

La Kiev va avea loc conferința de presă anuala a președintelui Petro Poroșenko.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov se va adresa Consiliului ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva.

În Balcanii de Vest continuă vizita președintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, care se va afla astăzi în Kosovo și Bosnia.

În Bosnia, care își aniversează independența mâine, de 1 martie, se vor afla și șefa diplomației croate, Maria Pejninovici Burici, și ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu.

La Minsk are loc reuniunea grupului trilateral pentru Ucraina.

În Afganistan, la Kabul, are loc o conferință consacrata procesului de pace.

În Statele Unite, Comisia Helsinki discută despre dreptatea ce ar trebui facută și memoria lui Boris Nemțov, liderul opoziției ruse, împușcat acum trei ani, în centrul Moscovei. La Moscova au avut ieri ceremonii de comemorare a memoriei politicianului liberal.

XS
SM
MD
LG