Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Câteva repere din agenda zilei prezentată de agenția IPN:

Parlamentul se întrunește în ședință, urmând să examineze între altele moțiunea simplă a socialiștilor împotriva ministrului economiei Chiril Gaburici.

Agenda zilei cu Alexandru Eftode
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:32 0:00
Link direct

Parlamentul găzduiește masa rotundă privind controlul parlamentar în domeniul securității informaționale în Republica Moldova.

Reprezentanții grupului de inițiativă pentru inițierea referendumului în chestiunea anulării noului sistem electoral mixt depun pachetul de acte pentru înregistrare la Comisia Electorală Centrală.

Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, susține o conferință de presă cu privire la rezultatele vizitei lucru în România.

Premierul Pavel Filip prezidează o ședință de lucru a membrilor guvernului cu membrii Congresului Autorităților Locale.

Câteva repere ale agendei internaționale:

La Bruxelles are loc o întâlnire informală a șefilor de state și guverne din Uniunea Europeană, urmată de conferințe de presă ale președintelui Consiliului European, Donald Tusk, și președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Premierul canadian Justin Trudeau vizitează India și se va întâlni cu omologul său Narendra Modi în New Delhi.

La Washington, președintele american Donald Trump și premierul australian Malcolm Turnbull se întâlnesc la Casa Albă.

Ministra de externe a Albaniei, Ditmir Bushati, își încheie o vizită de două zile la Kiev.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG