Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La București este programată astăzi conferința de presă comună a miniștrilor de externe din R. Moldova și România – Tudor Ulianovschi și Teodor Meleșcanu.

PAS face o nouă demonstrație în capitală împotriva a ceea ce consideră a fi întârzierea nejustificată a ieftinirii tarifelor la gaze naturale.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:04 0:00
Link direct

Banca Națională urmează să facă publice date privind inflația.

Guvernul R. Moldova se întrunește în ședință cu Parlamentul, după care vor răspunde întrebărilor presei premierul Pavel Filip și spicherul Andrian Candu.

Din agenda internațională a zilei, prezentată de Reuters:

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov îl primește la Moscova pe omologul său din Danemarca, Anders Samuelsen.

Președintele german Frank-Walter Steinmeier este primit la Tokio de premierul nipon Shinzo Abe.

Vicepreședintele american Mike Pence vizitează Japonia.

Pe plan global sînt marcate două zile simbolice: Ziua pentru un internet mai sigur și Ziua împotriva mutilării genitale feminine.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG