Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Președintele Igor Dodon se întâlnește la Chișinău cu președintele Organizației Internaționale pentru Familie, Brian Brown, după care va urma o conferință de presă comună.

Ședință săptămânală la Primăria din Chișinău, care de data aceasta ar putea să nu mai fie una de rutină, ținând cont de starea vremii și a drumurilor.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:25 0:00
Link direct

Clubul de presă al Asociației pentru Politică Externă organizează o dezbatere despre relațiile moldo-ruse.

Partidul „Acțiune și Solidaritate” organizează un flashmob în fața ANRE, cu titlul „Cerem reducerea imediată a tarifului la gazele naturale”.

Pe scena internațională:

Administrația americană a lansat o ofensivă diplomatică în Europa și Orientul MIjlociu:

Secretarul de stat american Rex Tillerson a început un turneu european de duminică și până sâmbătă, 27 ianuarie. Traseul include Londra, Paris, Davos şi Varşovia. Nu este clar dacă Tillerson va vizita și noul sediul al ambasadei americane la Londra, pe care președintele Donald Trump a refuzat să o inaugureze, invocând faptul că nu-I place arhitectura și ar fi o „afaceră proastă”. Noua clădire a fost deschisă marți si se pare că s-a renunțat la o ceremonie oficială după refuzul președintelui de a mai veni la Londra.

Luni și marți, la Londra și Paris, Tillerson se va întâlni cu omologii săi britanic și francez pentru a discuta situația din Iran, Siria, Libia, Coreea de Nord şi Ucraina. Miercuri va fi la Forumul economic Mondial de la Davos, din Elveția, alături de președintele Trump, iar joi va pleca la Varșovia.

Vice-președintele american Mike Pence își continuă turneu în Orientul Mijlociu: după Egipt și Iordania, luni este așteptat în Israel pentru o vizită de două zile, unde se va întâlni cu premierul Benjamin Netanyahu şi va ţine un discurs în Parlament (Knesset). Este prima vizită a unui înalt demnitar american în Orientul Mijlociu de la decizia din decembrie, anul trecut, a președintelui Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului.

Președintele american Donald Trump este așteptat miercuri la Davos, în Elveția, fiind primul președinte american care participă la Forumul Economic Mondial de la Bill Clinton, care a fost la Davos în 2000.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG