Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, reprezentanți ai grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului de abrogare a sistemului electoral mixt vor susține o conferință de presă cu tema: „Refuzul ilegal al Comisiei Electorale Centrale de a ne înregistra”.

Și tot în capitală va avea loc prezentarea unui studiu de politici publice intitulat: „Modernizarea și eficientizarea sistemului de transport din Chișinău prin implementarea transportului alternativ”.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:58 0:00
Link direct

Subcomisia pentru conflictele din statele membre ale Consiliului Europei, care este parte a Comisiei de Monitorizare a APCE, se întrunește cu ușile închise, la Paris. Singurul subiect pe agendă este „dimensiunea politică a procesului de reglementare a conflictului transnistrean”.

Din actualitatea internaţională:

Organizația americană pentru apărarea democrației Freedom House își va face public raportul său anual privind libertatea în lume.

La Bruxelles, începe reuniunea de două zile a miniștrilor apărării din țările NATO, pe agendă fiind subiecte prind Afganistanul, Iraqul și lupta cu gruparea teroristă Statul Islamic.

La Washington, președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, se va întâlni la Casa Albă cu președintele american Donald Trump. Kazahstanul deține anul acesta, în premieră, președinția prin rotație a Consiliului de Securitate al ONU.

Ministrul de externe al Azerbaidjanului, Elmar Mammadyarov, efectuează o vizită în Franța.

Ministrul de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, va face o vizită la Vancouver, în Canada.

La Moscova, începe reuniunea economică ce poartă numele fostului premier liberal al Rusiei, Egor Gaidar, inițiatorul așa-numitei terapii de șoc și a reformelor radicale de tranziție, de la începutul anilor 1990. În acest an, „Forumul Gaidar” are genericul: „Rusia și lumea: valori și virtuți”.

La Praga, Parlamentul Cehiei ar urma să supună votului o moțiune de cenzură împotriva guvernului minoritar al lui Andrej Babis, premierul miliardar care este suspectat de fraudarea unor fonduri europene, în urmă cu un deceniu, acuzații pe care Babis le respinge.

XS
SM
MD
LG