Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei

Astăzi se aşteaptă ca cei șapte noi membri ai guvernului Pavel Filip să depună jurământul în fața președintelui parlamentului de la Chișinău. Curtea Constituţională a decis suspendarea temporară din funcție a președintelui Igor Dodon, după ce acesta a refuzat în mod repetat să accepte numirea noilor miniștri. Dodon a calificat decizia Înaltei Curți drept una rușinoasă și „la limita legii”. În decembrie, guvernul Pavel Filip a decis înlocuirea a șapte din cei 13 miniștri ai cabinetului. Printre cei care vor intra astăzi în guvern se află doi foști premieri – Iurie Leancă și Chiril Gaburici, ca și fostul președinte al Curţii Constituționale, Alexandru Tănase.

De la început acestui an, timp de șase luni, Bulgaria deține președinția prin rotație a Uniunii Europene. Astăzi cei mai importanți oficiali ai Uniunii se vor afla la Sofia, pentru a marca acest moment important. Bulgaria a intrat în Uniunea Europeana acum 11 ani, laolaltă cu Romania, în al doilea val al extinderii Uniunii.

Președintele Statelor Unite Donald Trump o primește astăzi în vizită la Washington pe șefa cabinetului norvegian, Erna Solberg, lidera partidului conservator norvegian. Doamna Solberg deține funcția de premier din 2013.

La Las Vegas continuă Târgul Internațional de tehnologie, care se va încheia pe 12 ianuarie, iar inteligenta artificială este cea care fascinează experţii la acest târg. Sunt prezentați robiți, sisteme de securitate pentru computere și locuinţe, și tot felul de alte invenții în domeniul tehnologiei de vârf.

XS
SM
MD
LG