Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Președintele Franței Emmanule Macron începe o vizită de trei zile în China. Este prima vizită a unui important lider european de la ultimul congress al Partidului comunist chiez, care a confirmat poziția de lider a președinlui Xi Jing-pin, reales pentru un mandat de cinci ani.

În Uniunea Europeană, săptămâna stă sub semnul Bulgariei, care a preluat de la 1 ianuarie președinția pentru primele șase luni ale anului. Astăzi, ambasadorul Bulgariei la UE va prezenta prioritățile țării sale.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:48 0:00
Link direct

Jjoi la Sofia va avea loc ceremonia oficială marcând începutul președinției bulgare, iar vineri, tot la Sofia, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și premierul bulgar Boris Borisov vor ține o conferință de presă comună.

Marți, la Bruxelles, președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, se întâlnește cu noul premier polonez Mateusz Morawiecki, pentru o discuție legată de viitorul relațiile dintre Bruxelles și Varșovia, după ce UE a decis să lanseze procedura de suspendare a dreptului de vot al Polonia, ca urmare a reformelor juridice. Acestea au fost criticate de Bruxelles, dar mai ales de forțele de centru stânga din Polonia pentru că politizează la maximum justiția, critici, însă, care au fost ignorate de guvernul partidului nationalist „Dreptate și Justiție” (PiS).

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG