Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei

La Chișinău, Ministerul Economiei și Infrastructurii a anunțat că va semna astăzi Acordurile de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană de Investiții (BEI) privind interconectarea electrică R. Moldova – România.

Fundația Konrad Adenauer invită la Forumul „Integrarea Europeană a Republicii Moldova. Statul de Drept și Evoluția Democratică”.

Avocatul Poporului pentru protecția drepturilor copilului Maia Bănărescu va prezenta un studiu cu tema „Respectarea drepturilor copilului la nume și cetățenie”.

Asociația Presei independente invită la prezentarea Raportului de monitorizare nr. 3: „Cum sunt respectate angajamentele în domeniul mass-media asumate de autorități în Planul de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE?”

Ambasada României la Chișinău invită reprezentanții mass-media la evenimentul de inaugurare a grădiniței din satul Mitoc, raionul Orhei.

În mai multe comisii parlamentare vor avea loc audieri publice. Comisia pentru economie, buget și finanțe va dezbate, între altele, subiectul subvențiilor în agricultură și cel al utilizării energiei din surse regenerabile. Comisia pentru cultură, educație și mass-media va discuta despre activitatea companiei publice „Teleradio - Moldova” și despre două rapoarte de audit financiar ale Curții de Conturi referitoare la reforma învățământului în Moldova.

Din actualitatea internaţională:

Vicepreședintele Statelor Unite, Mike Pence, ar urma să ajungă azi în Israel, într-o vizită oficială, vizită ce fusese amânată anterior, pe fondul tensiunilor izbucnite după decizia administrației americane de a recunoaşte oraşul Ierusalim drept capitala Israelului.

La Baku are loc o trilaterală a miniștrilor de externe din Azerbaidjan, Iran și Turcia.

ONU a proclamat ziua de azi drept Ziua internațională a solidarității umane.

XS
SM
MD
LG