Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei din Moldova este de notat înainte de toate conferinta de presa a Delegației Uniunii Europene despre rezultatele summitului Parteneriatului Estic.

Va mai avea loc și un forum economic regional la Edineț.

În Parlament sunt programate dezbateri pe tema bugetului pentru anul viitor.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:03 0:00
Link direct

La Chișinau are loc un asa-numit Tech Camp – Moldova, intitulat tehnologia adevarului...

Firma de avocati „PB & partners” va informa presa despre situatia a doi moldoveni care ar fi de doi ani în arest preventiv in Federația Rusă și unde ar fi fost privați de drepturile lor si torturați pînă la invaliditate.

La Academia de științe este anunțat Colocviul „Proclamarea Republicii Democratice Moldovenești - premisa pentru Actul Unirii din 27 martie 1918”.

Pe plan internațional:

La Minsk are loc reuniunea la nivel de miniștri de externe și ai apărarii a Organizatiei Tratatului de Securitate Colectiva, formată din Rusia, Armenia, Belarus, Kirghistan, Kazahstan si Tadjikistan ca membri. Serbia și Afganistanul au statut de observatori. La reuniune va participa ministrul rus de externe Serghei Lavrov și ministrul rus al apărarii Serghei Șoigu, iar pe agenda sunt „aspecte practice ale interacțiunii între statele membre”.

La Moscova, premierul Dmitri Medvedev va avea conferinta sa deschisa anuală cu întrebări și raspunsuri...

Organizatia Cooperarii de la Shanghai se reunește la nivel de premieri, astazi și mîine, la Soci. Această organizație este dominată de China și din ea fac parte, Rusia, țările Asiei Centrale, India și Pakistanul.

Papa Francis se va afla de astazi în Bangladesh, dupa vizita efectuată în Myanmar, fosta Birmanie, unde problema cea mai gravă este cea a minorității musulmane Rohinga, alungată din Myanmar. Peste 600 de mii de oameni s-au refugiat in Bangladesh.

La Geneva, Consiliul ONU pentru drepturile omului organizeaza astazi și mîine un forum consacrat problemelor minorităților…

XS
SM
MD
LG