Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei din Moldova să notăm conferință de presă de la Chişinău organizată de Friedrich Ebert Stiftung, birourile din Republica Moldova și Ucraina, împreună cu Consiliul de Politică Externă PRISM din Ucraina, cu tema „Ucraina-Moldova: o relație de tip win-win?”

Vor avea loc ședințe ale comisiilor parlamentare.

O conferință de presă au anunțat și socialiştii din parlament.

Institutul de Politici Publice va prezenta cartea „România și Republica Moldova la confluența dosarului transnistrean. Cooperarea societății civile: coaliția Liniile Roșii”

Din agenda internațională:

La Kiev are loc astăzi și mâine reuniunea Adunării Parlamentare a Cooperării la Marea Neagră.

Președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaiev, se va afla azi și mâine la Minsk.

La Haga, la tribunalul internațional pentru fosta Iugoslavie se aşteaptă verdictul la un apel al șase croați bosniaci, foști lideri politici și militari. Cel mai proeminent personaj este fostul prim ministru Jadranko Prlic. Cei șase au fost condamnați de instanța internațională la închisoare între 10 și 25 de ani. Ei fuseseră găsiți vinovați de a fi participat la o schemă menită să îi îndepărteze definitiv pe bosniacii musulmani din Bosnia Herțegovina și să creeze „un teritoriu croat permanent”. Cei șase au fost implicaţi și în asediul de nouă luni asupra localității Mostar.

Națiunile Unite au dedicat ziua de astăzi Ziua solidarității cu poporul palestinian.

XS
SM
MD
LG