Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei la Chişinău să notam ședinţa parlamentului din această dimineață.

Este anunțată și Adunarea generală a Procurorilor.

Se va lansa astăzi un proiect finanţat de Uniunea Europeană, menit să promoveze patrimoniul cultural al Moldovei, păstrarea și conservarea lui.

Asociația Obștească UNIREA - ODIP anunță o conferință de presă pe tema referendumului de duminica din capitală pentru demiterea primarului suspendat Dorin Chirtoacă.

Este anunțată și o ședință a Comisiei Electorale Centrale.

Pe plan internațional:

În Belarus se va afla astăzi ministrul german de externe, Sigmar Gabriel.

La Bruxelles, fostul lider catalan, Carles Puigdemont, împreună cu 4 membri ai fostului său cabinet care au fugit în Belgia, vor apărea la o audiere în justiţie. Spania a cerut extrădarea lor, iar justiţia belgiană analizează cazul. Argumentul avocaților fostului lider catalan este că Spania dorește extrădarea lui din motive politice și nu pentru că ar fi comis infracțiuni penale.

Tot la Bruxelles are loc consiliul economic și financiar.

La Moscova, șeful diplomației ruse Serghei Lavrov are anunțate convorbiri cu omologul său libanez Gebran Bassil.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, se află la Gothenburg, unde prezidează o dezbatere cu liderii celor 27 de țări comunitare pe tema educației si culturii.

În Cehia se aniversează astăzi printr-o sărbătoare națională revoluția de catifea din 1989, în urma căreia dramaturgul dizident Vaclav Havel a devenit președintele Cehoslavaciei și, apoi, după divorțul de catifea de Slovacia, primul preşedinte al Cehiei post-comuniste.

XS
SM
MD
LG