Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda evenimentelor anunțate ale zilei.

La Chișinău, în Parlament, va avea loc ședința grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media.

Deputații se vor reuni într-o ședință ordinară în plen.

Procuratura Generală, cu sprijinul Consiliul Europei, organizează o conferinţă internaţională cu tema: „Debirocratizarea procesului penal”.

Agenția de presă IPN și Radio Moldova invită la dezbaterile publice cu tema: „Un veac de Revoluție Rusă: urmări și așteptări”.

Președintele Igor Dodon își încheie vizita oficială în Armenia, iar premierul Pavel Filip își încheie vizita sa în statul Israel.

Federația de șah a Republicii Moldova va organiza o conferință de presă cu ocazia victoriei obținute de Ivan Schițko, tânărul care a cucerit „Cupa Botvinnik 2017” - un prestigios campionat internațional de șah, ce s-a încheiat ieri la Moscova, la care au participat 11 țări, inclusiv 8 jucători cu titluri internaționale. Portalul Federației precizează că Ivan Schițko, elev al școlii sportive de șah din Chișinău, a câștigat cu 8 puncte din 10 posibile.

Din actualitatea internaţională:

În Vietnam are loc summitul organizației Cooperarea Economică Asia-Pacific, APEC, în cadrul căruia președintele Statelor Unite, Donald Trump, va rosti un discurs. La summit participă și președintele Rusiei, Vladimir Putin. Se relatează că cei doi lideri, de la Washington și Moscova, ar putea avea o întrevedere în marginea reuniunii.

De la Da Nang, Vietnam, președintele american va pleca în Filipine, unde tot astăzi începe summitul Asociației națiunilor din sud-estul Asiei, ASEAN.

Responsabila de politica externă a Uniunii Europene, Federica Mogherini, întreprinde o vizită în Uzbekistan, unde începe o conferință internațională dedicată dezvoltării sustenabile a regiunii Asiei Centrale. Printre invitați sunt miniștrii de externe din Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Turcia, Iran și Afganistan, oficialități de la ONU și din Statele Unite.

La Praga, în capitala Cehiei, începe Festivalul internațional al scriitorilor ediția 2017 – eveniment ce are loc în fiecare an de la 1991 încoace și care a fost conceput ca un forum de discuţii pe teme actuale, în care opiniile scriitorilor şi ale eroilor lor devin puncte de pornire, sau dimpotrivă... concluzii.

XS
SM
MD
LG