Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, în comisia de profil din Parlament vor avea loc audieri pe tema neregulilor depistate în timpul examenelor de bacalaureat de anul acesta.

Premierul Pavel Filip începe o vizită de lucru de trei zile în Israel.

La Hotelul Jolly Alon va avea loc o prezentare a principalelor modificări propuse de Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal în noul pachet legislativ din domeniul protecției datelor cu caracter personal din R. Moldova, precum și a opiniilor și recomandărilor unor experți ai Consiliului Europei.

Din actualitatea internaţională:

În Vietnam începe summitul APEC, organizația numită Cooperarea Economică Asia-Pacific care întrunește peste 20 de țări ce reprezintă aproximativ 60% din economia mondială.

În marginea conferinței APEC ar putea avea loc o întâlnire a președinților Rusiei și Statelor Unite, Vladimir Putin și Donald Trump. Într-un interviu pentru Fox News, liderul de la Washington a spus că discuțiile cu Putin sunt „foarte importante” pentru că Rusia „ne-ar putea ajuta cu Coreea de Nord, cu Siria și trebuie să discutăm despre Ucraina”.

Președintele Donald Trump își continuă turneul său de 12 zile în mai multe țări ale Asiei. După Japonia și Coreea de Sud, astăzi el este așteptat în vizită la Beijing, în China, urmând apoi să viziteze Vietnam și Filipine.

La Bruxelles începe reuniunea de două zile a miniștrilor apărării din țările membre ale NATO.

XS
SM
MD
LG