Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Amnesty International Moldova organizează o acțiune publică contra torturii și tratamentelor inumane și degradante aplicate persoanelor din custodia statului.

În Parlament, comisia pentru politică externă și integrare europeană organizează audieri publice privind nivelul de implementare a Acordului de Asociere pentru perioada 2016-2017.

Comisia parlamentară pentru administrație publică organizează audieri privind utilizarea mijloacelor Fondului rutier pentru anul 2017 și distribuirea mijloacelor financiare pentru drumurile publice naționale și locale .

Prim-ministrul Pavel Filip prezidează ședința cabinetului de miniștri, iar Biroul permanent al Parlamentului se va convoca în ședință.

Și… La Palatul Național „Nicolae Sulac” continuă Târgul de Cariere Chișinău.

Din agenda internațională:

Reprezentanții companiilor Facebook, Twitter și Google apar în fața Comisiei senatoriale pentru Serviciile de Informații, pentru audieri legate de presupusa implicare a Rusiei în alegerile prezidențiale americane de anul trecut. Aceeași comisie din Camera Reprezentanților are programate audieri luna viitoare. Facebook a informat deja că anul trecut, în cursul campaniei electorale, „fabricile de troli” din Rusia ar fi investit peste 100 de mii de dolari în anunțuri cu conținut gândit să provoace controverse și diviziuni în societatea americană.

Premierul rus Dimitri Medvedev își continuă vizita în China.

Premierul ucrainean Volodimir Groisman se află în Canada.

La Teheran de întâlnesc președinții Iranului, Azerbaidjanului și Rusiei. Cu ocazia primei trilaterale de la Baku, din august 2016, președintele rus Vladimir Putin își exprimase speranța că aceste discuții vor susține o mai bună cooperare a țărilor de la Marea Caspică.

Italia preia conducerea prin rotație a Consiliului de Securitate ONU.

XS
SM
MD
LG