Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Câteva repere din agenda internă a zilei:

Președintele PCRM, Vladimir Voronin, va face publice, la o conferință de presă în capitală, planurile de marcare a împlinirii unui secol de la revoluția socialistă din octombrie.

Tot în capitală are loc a treia ediție a Congresului de Medicină Internă. Apare un nou număr al publicației „Tendințe în economia Moldovei”.

La Centrul de Cultură și Istorie Militară are loc Conferința Științifică Internațională „100 de ani de la Congresul Militarilor Moldoveni: 20-27 octombrie 1917”.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:05 0:00
Link direct

Agenția de presă IPN găzduiește conferința de presă organizată de Centrul de Asistență Juridică pentru Persoanele cu Dizabilități cu tema „Persoanele cu dizabilitate de auz sunt vulnerabile în fața justiției moldovenești”.

La Parlament are loc ședința Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Iată câteva repere ale agendei internaționale:

Secretarul de stat al Statelor Unite, Rex Tillerson, vizitează în perioada 23-27 oct. Pakistanul și India, cu o oprire neanunțată dinainte la Kabul.

Ministrul de externe al României, Teodor Meleșcanu, vizitează în perioada 23-25 octombrie Israelul și teritoriile palestiniene.

La Ciudad de Mexico se încheie reuniunea Mexico Business Summit.

Premierul din Singapore Lee Hsien Loong vizitează în zilele de 23-26 octombrie Statele Unite, unde a avut pe agendă și o vizită la Casa Albă.

Președintele polonez Andrzej Duda vizitează Finlanda.

Președintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi se află în vizită la Paris.

La Ankara are loc întâlnirea ministrului de externe turc Mevlut Cavusoglu cu omologul său din Grecia, Nikos Kotzias.

La Paris au programate discuții președintele francez Emmanuel Macron și premierul Irlandei, Leo Varadkar.

Premierul rus Dmitri Medvedev vizitează marți și miercuri Armenia, cu ocazia reuniunii Consiliului Interguvernamental Eurasiatic.

Pe plan mondial se marchează astăzi Ziua Națiunilor Unite, dar și Ziua Informației despre Dezvoltare, și începe - tot sub egida ONU – Săptămâna dezarmării.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG