Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

O agenda încărcată astazi la Chișinău:

La prînz este anunțată a o ședintă a Parlamentului.

Președintele Curții Europene a Drepturilor Omului, Guido Raimondi, participă la aniversarea a 20 de ani de la intrarea in vigoare a Conventiei Europene pentru Drepturile omului în Moldova.

La Chisinau se află și fostul președinte al României, Traian Băsescu, care va participa la o conferință de presă cu președintele executiv al Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru.Traian Băsescu este președintele de onoare al acestui partid.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:27 0:00
Link direct

Academia militară a Moldovei are astazi ziua ușilor deschise.

În Moldova se desfășoară săptămîna națională a voluntariatului.

Un grup de preoți din cadrul Bisericii Ortodoxe a Moldovei anunță o conferință de presă intitulată „Deciziile Consiliului Antidiscriminării atacă valorile familiei, moralitatea, Biserica, Președinția RM... Caracterul tendențios al Consiliului și necesitatea dizolvării sau resetării lui” .

Premierul Ucrainei, Volodimir Groisman, este așteptat astazi la Chișinău. El se va întâlni cu premierul Pavel Filip și cu președintele Parlamentului, Andrian Candu. Pavel Filip și Volodimir Groisman vor participa și la închiderea forumului de afaceri „Moldova Business Week 2017”. La sfârșitul lui septembrie, ambasadorul Ucrainei la Chișinău declara între altele că nu-și poate imagina în acest moment alte contacte la nivel înalt, referindu-se la o eventuală întâlnire la nivel de șefi de stat, intre președintele de la Kiev și cel de la Chișinău. „În situația în care președintele ales al Republicii Moldova nu respectă integritatea teritoriala a țării mele și spune că în Ucraina are loc un război civil, spuneți-mi, despre ce fel de contacte, despre ce fel de înțelegere poate fi vorba?", declara ambasadorul Ucrainei la Chișinău, la o dezbatere recentă. În campania prezidențială de la sfârșitul anului trecut,actualul președinte la Moldovei Igor Dodon a iritat Kievul cu declarația că Crimeea anexată de Rusia în 2014 ar aparține „de facto” Rusiei.

Pe plan internațional:

Ministra educației din Ucraina, Lilia Grinevici, se întîlnește astăzi la Strasbourg cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland. Se așteaptă ca discuția să se concentreze pe chestiuni legate de noua lege a educației din Ucraina, criticată atît de țări ale Uniunii Europene, precum România, Slovacia și Ungaria, cât si de Moldova.

Astazi va fi anunțat laureatul Premiului Nobel pentru Pace.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov se va afla la Astana, in Kazahstan.

XS
SM
MD
LG