Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei din Moldova să notăm o ședință de guvern după amiază și o conferință de presă a Platformei Demnitate și Adevăr, dar a cărei temă nu a fost încă anunțată.

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Biroul OSCE pentru Instituții Democratice şi Drepturile Omului (BIDDO) desfășoară la Chişinău o conferința regională care reunește, în premieră, în jur de 90 de deputați, funcționari, reprezentanți ai societății civile din Europa de Est și Asia Centrală

Pe plan internațional:

Astăzi va fi decernat premiul Nobel pentru Chimie, după ce ieri și alaltăieri au fost decernate cele pentru Fizică și Medicină.

Președintele Statelor Unite Donald Trump va fi la Las Vegas, locul în care 59 de oameni au fost împușcați și 527 au fost răniți într-un atac armat acum două zile.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, se va afla la Teheran în timp ce președintele Franţei, Emanuel Macron, îl primește astăzi la Paris pe premierul irakian Haidar Al Abadi.

Ministrul pakistanez de externe, Mohamed Asif, are prevăzute pentru astăzi o întrevedere cu secretarul de stat american, Rex Tillerson.

La Moscova se afla astăzi președintele din Venezuela, Nicolas Maduro, după ce ieri a fost în Belarus.

Comitetul pentru relații externe al Senatului american dezbate astăzi situaţia minorităților din Irak, după referendumului kurzilor pentru independenţă.

La Moscova are loc o întrunire la nivel de miniștri ai țărilor exportatoare de gaze natural.

XS
SM
MD
LG