Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda zilei, prezentată de Moldpres:

Parlamentul Republicii Moldova va găzdui prezentarea studiului regional privind reprezentarea politică a femeilor în țările din cadrul Parteneriatului Estic.

Consiliul municipal Chişinău se convoacă în şedinţă extraordinară.

Ambasada Statelor Unite, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii, și Cercetării, lansează proiectul „Salvgardarea hrisoavelor basarabene din perioada ţaristă (1812-1917)”.

Institutul pentru Politici și Reforme Europene, cu susținerea Fundației pentru o Societate Deschisă, organizează o audiere publică despre șanse de îmbunătățire a infrastructurii și transportului din mun. Chişinău. Se va discuta și propunerea de recuperare a spațiului public.

Iar „Platforma Demnitate şi Adevăr” organizează o conferinţă de presă cu tema: „Președintele Dodon pasibil de răspundere penală pentru acte de corupție”.

Din actualitatea internațională:

Președintele Franței, Emmanuel Macron, își prezintă viziunea despre întărirea zonei euro, planuri pe care nu a vrut să le facă publice înainte de alegerile generale germane de duminică. Se așteaptă ca Macron să pledeze pentru o zonă euro mai puternic integrată, cu o politică fiscală comună care să nu mai aștepte restul țărilor membre.

Adunarea Generală ONU marchează Ziua internațională pentru eliminarea definitivă a armelor nucleare.

La Berlin, cancelara Angela Merkel începe negocierile privind formarea unei noi coaliții de guvernământ, un proces complicat anul acesta de anunțul social-democraților că intră în opoziție. Tot astăzi, Merkel îl primește pe premierul Georgiei, Giorgi Kvirikashvili.

XS
SM
MD
LG