Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei de la Chișinău:

O dezbatere publică legată de cererea Chișinăului adresata Rusiei de retragere a trupelor ruse de pe teritoriul Moldovei. Guvernul de la Chisinau a anunțat că va aduce subiectul în atenția sesiunii din aceasta lună a Adunarii Generale a Națiunilor Unite; o acțiune criticată aspru de presedintele Moldovei, Igor Dodon, și de Moscova. La discuțiile deschise de astazi sunt invitati reprezentanti ai partidelor molodoveme și de la putere și din opozitie. Dezbaterile sunt coordionate de președintele executiv al Asociatiei pentru Democrație Participativă ADEPT, Igor Boțan.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:54 0:00
Link direct

Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevar organizeaza o conferință de presă pe tema îngrijorarilor României legata de practicile de dezinformare din mediile de informare din Moldova.

La inceputul anului școlar, cîteva manifestari astazi: asociatii ale societatii civile discută despre taxele informale din sectorul de educație,

Președintele comisiei pentru controlul public din cadrul Consiliului societății civile de pe linga președintie organizeaza o conferință de presă solicitind ajutor pentru liceul rus Lomonosov din Chișinău.

Centrul de Sănătate Publică al municipiul Chișinău lansează un Ghid pentru părinți ...

Pe plan internațional:

Reacțiile legate de ultimul test nuclear efectuat ieri de Coreea de Nord, comunistă, criticat și privit cu mare îngrijorare de liderii lumii, continuă.

In China se încheie summitul organizației BRICS din care fac parte Brazilia, Rusia, India, China Comunistă și Africa de Sud.

In Statele Unite este zi liberă, sarbatorindu-se Ziua muncii...

În presa din Germania și restul Europei, se comentează pe larg întilnirea electorala fata in fata de la Berlin între cancelara Angela Merkel, creștin-democrată și Martin Schulz, contracandidatul ei social-democrat, fost președinte al Parlamentului European. Cei doi se vor confrunta în alegerile din 24 septembrie.

XS
SM
MD
LG