Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

În R. Moldova nu sunt programate pentru astăzi evenimente importante, ziua de luni anunțându-se ca una de respiro după sărbătoarea de ieri.

Câteva repere ale agendei internaționale, anunțată de agenția Reuters:

Secretarul general ONU, Antonio Guterres, își continuă vizita începută săptămâna trecută în Kuwait, Israel și Palestina.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:16 0:00
Link direct

Președintele rus Vladimir Putin face o rară vizită în UE mergând la Budapesta, unde va asista la deschiderea campionatului mondial de judo – un sport care-l pasionează.

Președintele francez Emmanuel Macron se va întâlni în Luxemburg cu premierul țării gazdă Xavier Bettel și cu cel belgian, Charles Michel, pentru o discuție pe temele UE.

Tot astăzi, Macron îi va primi la Paris pe liderii celorlalte membre vestice mari ale UE: Germania, Italia și Spania.

Ministrul american al energiei, Rick Perry, vizitează capitala kazahă Astana.

Și două evenimente culturale anunțate tot de Reuters:

Astăzi se încheie două festivaluri europene importante, cel muzical de la Bayreuth, în Germania și cel de teatru de avangardă de la Edinburgh.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG