Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei în Moldova:

Conferința de presa anunțata de Fiodor Ghelici, președintele Comisiei pentru controlul public din cadrul Consiliului societății civile de pe lîngă președinția Moldovei, pe tema servirii poporului de către aleșii săi.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, de la Partidul Democrat, va prezenta un bilanț al activității Parlamentului.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:50 0:00
Link direct

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, James Pettit, viziteaza șantierele de la grădiniţele din Hulboaca şi Grătieşti.

Ambasada României în Republica Moldova invită reprezentanții mass-media la ceremonia de plecare în tabără a ultimei serii de beneficiari ai programului de Tabere ARC 2017.

Pe plan internațional:

Vicepreședintele american Mike Pence își continuă vizita in Europa centrală și de Rasarit și se va afla astazi în Georgia, venind din Estonia. Din Georgia va pleca în Muntenegru. Vizita este menită să transmită un mesaj clar regiunii și aliaților Americii – și anume că Statele Unite vor continua să susțină politicile reformiste ale țărilor vizitate și, pentru aliații din NATO, că articolul 5, care specifică faptul că un atac împotriva uneia din tarile Alianței este considerat un atac împotriva tuturor, rămîne la fel de valabil ca întodeauna. Estonia, vizitată sîmbătă de Mike Pence este membra a NATO din 2004, iar Muntenegru este cel mai recent membru al Alianței, din iunie acest an. In Georgia, care nu este membra NATO, au loc în prezent exercitii militare comune, iar vicepresedintele american îi va vizita pe militarii americane care participă la ele.

La un important think thank de la Washington, Brooking Institution, se discuta astazi tocmai despre Alianța Nord atlantica și aflarea ei la o răscurce.

La Geneva are loc o ședința a Comitetului ONU pentru eliminarea discriminării rasiale...

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG