Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, Asociaţia Obştească „UNIREA - ODIP” va susține o conferință de presă cu tema: „77 de ani de ocupație sovietică”. În anunțul făcut, activiștii organizației unioniste îl acuză de „trădare” pe președintele Igor Dodon.

Membri ai Partidului Liberal vor depune flori la Piatra Comemorativă din centrul capitalei pentru a marca 77 de ani de la Ocupația sovietică a Basarabiei, din 28 iunie 1940. Iar Partidul Comuniștilor organizează o ședință dedicată împlinirii a ceea ce numește „77 ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația românească”.

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” va susține o conferință cu tema: „Combaterea corupției în Moldova: Ce poate face businessul?”

Asociația Obștească „Juriștii pentru Drepturile Omului” organizează o „masă rotundă” dedicată „secretizării și desecretizării informațiilor de interes public” pentru îmbunătățirea cadrului legal.

Ambasada Germaniei invită la conferința de presă cu tema: „25 de ani împreună! O călătorie muzicală prin Germania, Moldova și Europa”.

Din actualitatea internaţională:

Președintele Vietnamului, Tran Dai Quang, începe o vizită oficială de patru zile în Federația Rusă, în timpul căreia va discuta cu președintele Vladimir Putin despre modalitățile de consolidare a parteneriatului strategic dintre Hanoi și Moscova. Într-un interviu acordat în ajun agenției TASS, președintele vietnamez a spus că țara sa își dorește relații mai strânse cu Rusia în toate domeniile.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov și omologul său german Sigmar Gabriel vor purta discuții la Krasnodar, regiunea rusă de pe malul Mării Negre.

Ucraina va sărbători astăzi Ziua Constituției.

În Kazahstan vor avea loc alegeri în Senat, camera superioară a parlamentului.

Premierul Franței, Édouard Philippe, începe o vizită de două zile în Estonia.

La Geneva va avea loc o întâlnire a președintelui Ciprului, Nicos Anastasiades, cu liderul turcilor ciprioți Mustafa Akinci, la care vor participa reprezentanți ai Greciei, Turciei și Marii Britanii.

XS
SM
MD
LG