Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău are loc ședința Parlamentului. Agenda include examinarea unei Concepții a securității informaționale a Republicii Moldova.

Are loc și ședința Guvernului, care urmează să aprobe, între altele, o nouă lege privind activitatea băncilor elaborată de Banca Națională.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:22 0:00
Link direct

Ministrul de Externe Andrei Galbur și Bridget Brink, asistenta adjunctă a secretarului de stat a Statelor Unite pentru afaceri europene și eurasiatice, vor prezida la Chișinău o şedinţă pentru relansarea Dialogului Strategic între cele două țări.

Are loc o masă rotundă la care autoritățile, reprezentanți ai societății civile, sectorului privat și partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova iau în discuție implementarea Acordului de la Paris privind combaterea încălzirii climei.

Din agenda internațională,

La Bruxelles se încheie un summit de două zile al liderilor Uniunii Europene, care au pe agendă un spectru larg de subiecte, de la apărare și securitate la Brexit, comerț, schimbarea climei și migrație.

La Varșovia continuă o reuniune de două zile a tineretului din țările Parteneriatului Estic.

Subsecretarul de stat al Statelor Unite, Thomas Shannon, călătorește în Rusia, la St. Petersburg.

La Belgrad are loc ceremonia de inaugurare a noului președinte sârb, Aleksandar Vucic.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG