Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Astăzi este așteptată publicarea integrală a avizului Comisiei de la Veneția, care a adoptat vineri o opinie critică față de planurile puterii de la Chișinău de schimbare a sistemului electoral.

La Chișinău, va avea loc ședința săptămânală a serviciilor Primăriei capitalei, în continuare în lipsa primarului general Dorin Chirtoacă aflat în arest la domiciliu.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:29 0:00
Link direct

Curtea de Conturi examinează un raport de audit despre aplicarea tehnologiilor informaționale în activitatea Ministerului de Interne.

Din agenda internațională:

La Luxembourg are loc reuniunea ministerială a Parteneriatului Estic, inițiativa Uniunii Europene pentru vecinii de la est, incluzând Republica Moldova. Reuniunea va pregăti un summit al Parteneriatului Estic plănuit pe 24 noiembrie la Bruxelles.

La Bruxelles încep astăzi negocierile Brexit între Uniunea Europeană și Marea Britanie.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, începe o vizită de două zile la Washington.

Secretarul de Stat al Statelor Unite, Rex Tillerson, călătorește pentru două zile în Mexic.

Președintele kirghiz Almazbek Atambayev începe o vizită la Moscova.

La Praga începe un Forum al societății civile Uniunea Europeană – Rusia, având ca temă principală combaterea corupției transfrontaliere.

În Varșovia, are loc reuniunea primilor miniștri din țările Grupului Vișegrad și din Benelux.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG