Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei în Moldova, să notăm prezentarea de către Asociația Presei Independente a raportului de monitorizare privind realizarea angajamentelor în domeniul mass-media, asumate de autoritățile Republicii Moldova în Planul de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE și în Programul de activitate a Guvernului.

Se lansează si raportul Național de Dezvoltare Umană 2015/2016. Studiul experților PNUD Moldova analizează inegalitățile care afectează dezvoltarea durabilă a țării și au un impact negativ asupra bunăstării populației.

Tot o dezbatere este organizată de Radio Moldova și de agenția de presă IPN și intitulată - „Genele geopolitice” ale moldovenilor: între mit şi realitate. Participă politicieni și analişti politici și dezbaterea este publică.

Mişcarea Populară Antimafie anunță și ea o conferință de presă cu tema: „Protestul civic transformat în armă de luptă între clanurile politico- mafiotice”.

Si la Bruxelles, la Parlamentul European se vor duce astăzi, potrivit agenției IPN, reprezentanţi ai Partidului Şor şi avocații lui Ilan Shor, primarul de Orhei aflat în arest la domiciliu.

Din actualitatea internațională:

La Praga are loc un aşa numit „Summit European” la care participă politicieni și analişti politici europeni. Lucrările au început ieri și vor continua și mâine. Printre temele de pe agendă: valorile europene, jucătorii „externi” în Centrul Europei – China, Rusia și Statele Unite, chestiuni de securitate și apărare colectivă, politică energetică și financiară, chestiuni legate de viitorul Uniunii.

Printre analiștii politici sosiți la Praga - Edward Lukas și Mark Galeoti...

În peninsula Crimeea, anexată de Rusia are loc o nouă etapă a procesului împotriva jurnalistului Mykola Semena, colaborator al postului nostru de radio.

Astăzi se încheie vizita in Azerbaidjan a delegației de monitorizare a Adunării parlamentare a Consiliului Europei și se reiau convorbirile între Uniunea Europeană și Baku.

La Londra, centrul de analiză politică Chatam House discută despre relațiile americano-ruse.

Și, potrivit calendarului Națiunilor Unite, astăzi este ziua donatorilor de sânge.

XS
SM
MD
LG