Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, Asociația Foștilor Deportați și Deținuți Politici organizează un marș al tăcerii cu prilejul împlinirii a 76 de ani de la primul val de deportări. După care, în scuarul Gării Feroviare are lor un miting de comemorare a victimelor primului val de deportări staliniste, din anul 1949, cu participarea premierului Pavel Filip și a președintele Parlamentului Andrian Candu.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:58 0:00
Link direct

Comisia de securitate națională, apărare și ordine publică organizează audieri publice ale proiectului de lege cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului

Prima ședință a grupului de lucru, pentru îmbunătățirea legislației mass-media.

Din agenda internațională:

La Washington, ministrul justitiție (procuror general) Jeff Sessions va depune mărturie în fața Comisiei senatoriale pentru serviciile de informații, care investighează posibilul amestec al Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016. Sessions a fost obligat în martie să se retragă din toate anchetele legate de Rusia, din cauza contactelor sale cu oficiali ruși în cursul campaniei electorale.

Surse apropiate Casei Albe, citate de CNN, relatează că președintele Donald Trump s-ar pregăti să-l concedieze pe Robert Mueller, procuror special numit cu numai o lună în urmă pentru a continua ancheta privind implicarea Rusiei în campania electorală și posibile contacte ale Rusiei cu membri ai campaniei electorale a lui Trump.

La Praga are loc așa-numitul „Summit European”, o reuniune de două zile de experți care va discuta radicalizarea electoratului european, efectele deciziei Marii Britanii de a ieși din UE și relațiile cu Rusia.

La Strasbourg continuă sesiunea plenară a Parlamentului European.

În Marea Britanie, premierul conservator Theresa May continuă negocierile vizând formarea unei majorități parlamentare, după ce partidul ei a pierdut această majoritate în Parlament, în urma alegerilor generale anticipate de joia trecută. Un indiciu că situație rămâne foarte neclară este anunțul că se va amâna discursul Reginei, programate pentru vineri 19 iunie, în care, tradițional, prezintă programul de guvernare al noului cabinet.

XS
SM
MD
LG